Hrvati vjeruju u prolazak, Francuzi mislima već u četvrtfinalu

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju u Madridu protiv Francuske očekuje borba za četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Utakmica se igra u 18 sati, uz prijenos na Drugom programu i na našem portalu.

Repeša: Možemo igrati s Francuzima


Simon i Markota: Imamo snage proći u četvrtfinale

Ukić: Dužnici smo; Diaw razmišlja o Španjolskoj

Izbornik Jasmin Repeša i naši igrači uvjereni su da mogu proći Francuze, no naglašavaju da su europski prvaci, iako bez Tonyja Parkera, iznimno snažna momčad.

Francuzi imaju sjajnu momčad s nekoliko NBA igrača. Snažan tim, fizički jak i pokriven na svim pozicijama, međutim, mislim da možemo s njima igrati. Moramo odgovoriti čvrsto, fizički izdržati 40 minuta, a mislim da im tehničko-taktički možemo odgovoriti
, rekao je Repeša.

Prije nepunih mjesec dana Francuska i Hrvatska sastale su se na pripremnom turniru u Pauu. Domaćini su slavili 81:71.

U skupini B, koja se igrala u Sevilli naši su reprezentativci pobijedili Portoriko, Argentinu i Filipine, a iznenađujuće izgubili od Senegala te od neporažene Grčke. Na ovom turniru smo pokazali dva lica, ali sada ide sve ispočetka. Imamo snage proći u četvrtfinale, rekao je Krunoslav Simon.

Francuzi su igrali u skupini A u Granadi. Kao i Hrvatska, upisali su dva poraza, od Brazila i Španjolske, a pobijedili su Srbiju, Iran i Egipat. Iako uglavnom respektiraju Hrvatsku, nisu nesretni što smo im upravo mi suparnici u borbi za četvrtfinale.

Ponovno nas čeka Španjolska u četvrtfinalu. U toj utakmici na njima će biti golem pritisak, a mi ćemo biti bez pritiska
, rekao je francuski centar Joffrey Lauvergne, koji je u svojem planu za nastavak turnira "zaboravio" na Hrvatsku. Isto je napravio i Boris Diaw, koji se požalio kako zbog dva poraza Francuska nije uspjela izbjeći Španjolce u četvrtfinalu.