Ivanišević: Čilić ima sve udarce za dobiti Federera

Goran Ivanišević postao je trener najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića ove godine i Međugorca vratio među 10 najbolji igrača svijeta prije polufinalnog susreta na US Openu između Čilića i Švicarca Rogera Federera. Ivanišević smatra da Čilić može čak i osvojiti turnir.

Ušao je u polufinale i svaki meč igra sve bolje. Jučer je pokazao cijelome svijetu kakav je igrač, što može i koliko može. Odigrao je perfektan meč, taktički je nadigrao Berdycha u svakom pogledu teniske igre i stvarno mu je očitao tenisku lekciju. Zasluženo je ušao u polufinale, ali ovo nije kraj. U polufinalu svatko svakoga može dobiti i svatko može osvojiti turnir, rekao je Ivanišević.

Čilić i Federer igrali su dosada pet puta i svih pet susreta dobio je švicarski velikan, ali Ivanišević vjeruje da Čilić ima igru za njega.

Marin ima sve udarce za dobiti Federera. Nije ni on nepobjediv, iako je možda najbolji tenisač svih vremena. Igrali su odličan meč u Torontu koji je bio 'gust'. Ovdje je druga stvar jer se igra na tri dobivena seta. Marin ima i servis i udarce s osnovne linije za ugroziti Federera. Samo ne smije dopustiti Federeru da ga 'voza' po terenu i da ima potpunu inicijativu jer je onda Federer najopasniji. Nema tu puno taktike, mora uživati na terenu, uživati u onome što je već postigao i odigrat svoj meč kako zna i može, dodao je Ivanišević koji je posljednji Hrvat koji je igrao u polufinalu US Opena 1996.

Čilić i Federer igrat će drugi polufinalni susret u subotu iza 18 sati po hrvatskom vremenu. Prije njih svoj će polufinale odigrati Srbin Novak Đoković i Japanac Kei Nishikori.