HRT-u priznanje HPO-a

Hrvatska radio televizija dobila je priznanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) za veliki doprinos promjeni percepcije javnosti o sportu osoba s invaliditetom u našoj zemlji.

Zvijezde i Legende na Kantridi igrale za paraolimpijce

Priznanja su na svečanoj akademiji, kojom je u Rijeci obilježena 50. godišnjica sporta osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, dobili i Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA) i Sportske novosti.

Svečanoj akademiji u dvorani Zamet nazočili su brojni sportaši s invaliditetom, a među njima i većina od 15 paraolimpijaca koji su od 1972. i prvog odličja na POI-ju u Heidelbergu osvojili devet zlatnih, sedam srebrnih i 21 brončanu medalju. Medalje su osvojili: Milka Milinković, Roko Mikelin Opara, Mihovil Španja, Ante Pehar, Jelena Vuković, Darko Kralj, Branimir Budetić, Ivica Lazić, Špiro Zrilić, Marinko Vidajić, Adam Kablar, Antonija Balek, Milan Košić, Zoran Talić i Mikela Ristoski. Svi su dobili priznanja HPO-a.

Nagrade i priznanja uručena su i 11-orici trenera osvajača paraolimpijskih odličja bez čijeg kvalitetnog stručnog rada sa sportašima, kao i bez podrške institucija i partnera sponzora i donatora, ne bi bilo toliko sjajnih postignuća naših sportaša na paraolimpijskim igrama.

HPO broji 28 temeljnih članica kroz koje je posredno u savez udruženo više od 130 klubova i sportskih udruga osoba s invaliditetom, odnosno preko 10.000 osoba. Od rehabilitanata, preko rekreativaca pa sve do vrhunskih sportaša i to svih vrsta invaliditeta i različitih uzroka nastanka invaliditeta, naglasio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

Predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), Sir Philip Craven, koji je uveličao proslavu, čestitao je HPO-u 50 godina postojanja i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.