Možemo igrati s Francuzima

Francuzi imaju sjajnu momčad s nekoliko NBA igrača. Snažan tim, fizički jak i pokriven na svim pozicijama, međutim, mislim da možemo s njima igrati. Moramo odgovoriti čvrsto, fizički izdržati 40 minuta, a mislim da im tehničko-taktički možemo odgovoriti, rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša najavljujući subotnji dvoboj s europskim prvacima Francuzima u osmini finala Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

Prije nepunih mjesec dana Francuska i Hrvatska sastale su se na pripremnom turniru u Pauu. Domaćini su slavili 81:71 (24:10, 20:23, 13:31, 24:7).

Znamo se jako dobro. Na njihovu turniru smo odigrali utakmicu s puno oscilacija. Otvorili smo dosta loše pa smo bili iznimno kvalitetni u drugoj i trećoj četvrtini da bi nam ponestalo snage u završnici koju smo odigrali nešto lošije. Znamo što igraju, kako igraju. Bit će nam dovoljno danas i sutra da se pripremimo za utakmicu u tehničko-taktičkom smislu
, rekao je Repeša.

U ostalim susretima osmine finala sastaju se Španjolska i Senegal, SAD i Meksiko, Slovenija i Dominikanska Republika, Grčka i Srbija, Brazil i Argentina, Litva i Novi Zeland te Turska i Australija.

Ako se hoće ići dalje, mora se pobjeđivati. Ništa nam ne bi bilo lakše ni s Brazilom, ni sa Srbijom, ni sa Španjolskom. Sada je svaka utakmica biti ili ne biti. To su utakmice protiv iznimno kvalitetnih protivnika, protivnika najvišeg ranga
, dodao je Repeša.

Utakmica Hrvatska - Francuska igra se u subotu u 18 sati, uz prijenos na Drugom programu i na našem portalu.