Ukić: Dužnici smo; Diaw razmišlja o Španjolskoj

Hrvatska će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv Francuske, momčadi koju nismo pobijedili niti jednom u posljednjih pet susreta.

Ohrabrujuće je ipak da su Repešini igrači Portoriku ubacili više od 100 poena, prvi put da nam je to uspjelo još pd SP-a 1994. godine. Na kraju smo izborili drugo mjesto u skupini i idemo na trećeplasirani satav skupine A.

Francuzi uglavnom respektiraju Hrvatsku, iako nisu nesretni što smo im upravo mi suparnici u borbi za četvrtfinale. Tako je francusku centar Joffrey Lauvergne potpuno zaboravio na Hrvatsku.

Zadovoljni smo na kraju grupnom fazom, ali postoje stvari koje možemo popraviti. Ponovno nas čeka Španjolska u četvrtfinalu. U toj utakmici na njima će biti ogroman pritisak, a mi ćemo biti bez pritiska, rekao je Lauvergne, koji je u svom planu za nastavak turnira zaboravio na Hrvatsku. Isto je učinio i Boris Diaw, koji se požalio kako zbog dva poraza Francuska nije uspjela izbjeći Španjolce u četvrtfinalu.

Hrvatska se pak nada da najbolje tek slijedi: Ostali smo dužnici, prije svega prema samima sebi, možemo i moramo bolje. Sigurno moramo igrati bolje jer dolaze teži protivnici i odlučni smo odigrati onako kako ljudi očekuju od nas, da budu zadovoljni i da probamo proći što je dalje moguće, najavio je kapetan Roko Leni Ukić.

Utakmica Hrvatska - Francuska igra se u subotu u 18 sati uz prijenos na Drugom programu i na našem portalu.