Hrvat u polufinalu nakon 18 godina: Ne želim stati!

Nakon 18 godina hrvatski tenisač je u polufinalu US Opena, Marin Čilić prvi je Hrvat od 1996. godine i Gorana Ivaniševića među četiri najbolja u New Yorku.

Ne želim stati, igram jako dobro, u završnici sam turnira i mislim da je ovo sjajna prilika za mene da ostvarim nešto što još nisam nikada dosada u karijeri, kaže Čilić.

Osjećam se fenomenalno i jednostavno nadam se da mogu proći daleko i da bi mi ovaj US Open mogao ostati u prekrasnom sjećanju. Servis mi je funkcionirao sjajno, s obzirom na uvjete, odnosno jak vjetar, mislim da sam servirao fantastično, posebno u gemovima kad sam igrao protiv vjetra, tako da mislim da najveću zaslugu za pobjedu ima servis, dodao je.      
               
Danas je bio specifičan dan za mene, ušao sam u meč nevjerojatno opušten, bio sam jako koncetriran na igru i sjajno sam otvorio meč, vidio sam da je Berdych veoma nervozan, u njegovom prvom servis gemu napravio je dvije dvostruke pogreške i otvorio sam meč odlično, uspio dobiti set dosta lagano i jednostavno je sve išlo na moju ruku, valjda je bio dan za mene.

Predivan je osjećaj biti ponovno u polufinalu Grand Slam turnira, bila je dosta duga godina i stvarno smo radili jako puno na svemu. Nekako su stvari počele ići prema pozitivnijemu od sredine sezone. Imao sam sjajnih rezultata u početku godine, ali jednostavno sam osjetio da se dogodio mali klik u mojoj igri od Pariza ove godine i osjećaj je predivan. Presretan sam zbog sebe i zbog svog tima jer mislim da smo zaslužili da dobijemo lijepu nagradu za sve što smo radili, zaključio je najbolji hrvatski tenisač.

Čilić je bio u polufinalu Grand Slama samo jednom dosad, na Australian Openu 2010. godine.