Vamos a Madrid!

Idemo u Madrid… zasluženo… priželjkivano… slobodno možemo reći i očekivano… Hrvatska je tamo gdje joj je i mjesto, u drugome krugu, među 16 najboljih reprezentacija…

Daleko od toga da je ovaj put bio lagan, ali očito s ovom reprezentacijom ne ide drugačije. Uvijek kao da moraju stvari odraditi na teži način, kao da ih tek težina i ozbiljnost situacije natjera na pokazivanje svojega najboljeg izdanja.

Rapsodija protiv Portorika krenula je od samoga početka, od onih 13:0, koji su značajno pomogli oslobađanju naših igrača. U pravu je izbornik Repeša kada kaže kako su svi "ulasci" u utakmice bili na pravoj razini, ali ovako uvjerljivo, čvrsto i sigurno izgledali su protiv Argentine i Portorika, a to su ujedno bili i njihovi najbolji nastupi zasada. Također, vrlo je pohvalno kako su reagirali na one nezgodne i glupe priče o razilaženju u našim redovima i bojkotiranju izbornika. Sve to apsolutna je neistina!

Nadam se da će ovo slavlje i probijanje te barijere ulaska u iduću fazu natjecanja, zaista olakšati život našima, jer nakon pobjede Grčke nad Argentinom, doznali su da su Grci zaista u najboljoj formi, pa onaj poraz ipak manje boli.

Pobjeda Grčke također nas je gurnula na drugo mjesto u skupini. Idući protivnik, u osmini finala, bit će nam tako Francuska. Europski prvaci sigurno su veliki izazov, ali bez Tonyja Parkera ipak ne i prevelik zalogaj za našu momčad. U ovoj fazi natjecanja, Francuzi su sigurno bolji izbor, od one druge varijante – Brazila, koji je strašno moćan.

Problem će za mnoge biti pogled na iduću stepenicu, jer nas eventualni uspjeh protiv Francuske vodi na domaćine Španjolce.

Međutim, o tome ćemo razmišljati poslije, bit će i dovoljno vremena jer prvenstvo sada ulazi u daleko mirniji i laganiji raspored.

Francuzi su u svojoj skupini svladali Srbiju, Egipat i Iran, izgubili od Brazila i Španjolske. Nisu briljirali, ali ima u toj momčadi jako puno kvalitete, a Parkerovim izostankom prva violina i apsolutni gazda momčadi postao je Boris Diaw. Bit će to prava utakmica, s ravnopravnim izgledima, ali s definitivnom mogućnošću hrvatskog pogleda prema mjestu među osam najboljih.

Zasada toliko, za oproštaj iz Seville, vidimo se i čujemo iz Madrida!