Kolašinac demantirao natpise medija

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac demantirao je pisanje pojedinih srpskih medija kako mu je pobjeda na Hanžekovićevom memorijalu oduzeta samo zato što je iz Srbije, a na cijeli 'slučaj' reagirala je i direktorica Hanžeka Ivana Brkljačić.

Srpski bacač kugle je u poslednjoj seriji bacio skoro 21 metar, što bi mu donijelo pobjedu, ali je dosuđen prijestup jer je nakon izbačaja rukom dotaknuo zemlju. Na koncu je osvojio četvrto mjesto.

S obzirom da sam tek sada dobio informacije o tome kakvi su naslovi izašli prvo u našim medijima, a kasnije su to prenijeli i hrvatski mediji, želim to demantirati. Zaista sam zatečen takvim naslovima i krivo mi je što je zbog nesporazuma napravljen skandal. Ljut sam na suca, i dalje smatram da nisam prestupio, ali to nema nikakve veze sa nacionalizmom i time što ja dolazim iz Srbije, kazao je Kolašinac za b92.

Direktorica zagrebačkog mitinga Ivana Brkljačić poručila je kako su striktno primijenjena atletska pravila, a to je potvrdio i tehnički delegat IAAF-a Tručin Can Korkmazoglu.

Bio bi to pobjednički hitac da Kolašinac pritom nije prestupio, odnosno dodirnuo rukom tlo ispred bacačkog kruga. To je potvrdio i tehnički delegat IAAF-a Can Korkmazoglu iz Turske, nakon što je sa sucima više puta pregledao televizijsku snimku, zbog čega se s proglašenjem pobjednika čekalo 10-ak minuta. U Kolašinčevom slučaju su, dakle, striktno primijenjena atletska pravila i nikakve zle namjere u tome nije bilo, niti je moglo biti, kazala je Brkljačić, dodavši kako je Kolašinac u Zagrebu predstavljen kao veliko ime svjetskog bacanja kugle, te da je imao podršku gledatelja veću od svih ostalih stranih natjecatelja.

O tretmanu Asmira Kolašinca u Zagrebu svjedoči i činjenica da su troškovi boravka plaćeni ne samo njemu, već i njegovom treneru, što je privilegij koji imaju samo najveće zvijezde našeg mitinga, rekla je direktorica Hanžeka dodavši kako je bila neugodno iznenađena medijskim napisima.

Kao bivša bacačica mogu razumjeti razočarenje Asmira Kolašinca jer znam koliko su frustrirajući prijestupi nakon dalekih i rekordnih hitaca, no ne mogu ni razumjeti ni opravdati ovakve zlonamjerne i štetne konstrukcije, zaljučila je.