Oproštaj od legendarnog Ivana Ivančića

Rodbina, prijatelji, sportaši, sportski djelatnici, među kojima je bilo najviše atletičara, oprostili su se na zagrebačkom groblju Mirogoj od legendarnog atletskog trenera Ivana Ivančića koji je u 77. godini preminuo 28. kolovoza u KBC Sestara milosrdnica.

Nakon pokopa, sa lijesom je u grob položena i bacačka kugla, sprava kojom je Ivan Ivančić tijekom svoje sportske karijere postigao najveće uspjehe, te je najviše cijenio od svih bacačkih sprava.

Na komemoraciji u Atletskom klubu Dinamo-Zrinjevac od velikog trenera i učitelja oprostili su se njegovi bivši atletičari, a posebno se emotivno od svog prvog trenera oprostila trostruka europska, aktualna svjetska i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, te svjetska juniorska prvakinja u bacanju kladiva Ivana Brkljačić, prva od 11 svjetskih i europskih prvaka koje je tijekom karijere trenirao popularni Trenđo, a njegovi puleni su oborili i sedam svjetskih rekorda.

Među govornicima na komemoraciji bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je obećao da će skupštini Grada predložiti da se jedan zagrebački gradski trg ili ulica nazove imenom Ivana Ivančića.