Glavni je cilj plasman u Rio

Hrvatska taekwondo reprezentativka Lucija Zaninović na nedavnom Grand Prix turniru u Astani osvojila je prvo mjesto koje joj je donijelo 40 bodova i prvo mjesto na kvalifikacijskoj listi u kategoriji do 49 kilograma za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Moj cilj je plasman na OI u Riju i maksimalno sam tomu posvećena, rekla je Lucija Zaninović na konferenciji za novinare. Dvoumila se hoće li uopće putovati u Kazahstan zbog ozljede desnog stopala, no zahvaljujući intervenciji njezinih liječnika ozljeda je sanirana što joj je omogućilo nastup na tom natjecanju.

Konkurencija u Astani je bila jaka, sretna sam zbog osvojene zlatne medalje koja me trenutačno digla na prvo mjesto olimpijskih kvalifikacija, ali sam svjesna da je to prvo mjesto relativno i ono se brzo može istopiti ako ne ostvarim dobre rezultate na sljedećim kvalifikacijskim natjecanjima, dodala je.

Istaknula je da joj je trenutačni plan dobar nastup na sljedećem Grand Prix turniru kroz mjesec i pol dana u Manchesteru te dobar rezultat na finalnom Grand Prix turniru u Meksiku u prosincu ove godine. Pobjeda na finalnom turniru donosi čak 80 kvalifikacijskih bodova za OI.

Na Olimpijske igru u Riju plasirat će se šest najboljih sa kvalifikacijskih natjecanja i maksimalno ću se truditi da mi konkurentice ne ugroze odlazak, poručila je Lucija Zaninović.

Mlada taekwondoašica Ivana Babić je na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 55 kilograma, a u ožujku ove godine je postala juniorska svjetska prvakinja. Uspjela je doći do vrhunskih rezultata, unatoč ozljedama koje su je mučile.

Babić je i ovogodišnja dobitnica nagrade Dražen Petrović kao najbolja mlada sportašica u Hrvatskoj. Ta joj nagrada daje poticaja da i dalje nastavi trenirati i postizati nove uspjehe.

Sestre Lucija i Ana Zaninović su moj uzor i dat ću sve od sebe da dostignem njihove uspjehe, poručila je Babić.