Može li Hrvatska iznenaditi vodeću Grčku?

Nakon poraza od Senegala i dana odmora, pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom odlučna su dva susreta za što bolja mjesta u skupini B uoči osmine finala Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Prva je na redu reprezentacija Grčke s kojom igramo u 20 sati. 

Znamo kakav je njihov način igranja, da su izuzetno čvrsti, organizirani i da igraju kontroliranu košarku, ali mislim da ćemo se za njih puno bolje pripremiti nego za Senegal, najavio je dvoboj hrvatski izbornik Jasmin Repeša.  

Grčka je vrlo dobro otvorila SP u Španjolskoj. U prva tri kola nije dopustila nikakvo iznenađenje te je s dvoznamenkastom prednošću slavila protiv Senegala, Filipina i Portorika. U odsutnosti svojeg najboljeg razigravača Vassilasa Spanoulisa, nametnuli su se Georgios Printezis s prosječno 11,7 koševa po utakmici, Kostas Kaimakoglou s prosječno 10,3 koša i osam skokova te Gianis Bourousis s 10,3 koša i 8,3 skokova.

Za pobjedu protiv Grčke Hrvatska će morati odigrati puno bolje negoli u prve tri utakmice, a puno toga će ovisiti i o igri Bojana Bogdanovića, koji prosječno donosi Hrvatskoj 19 koševa.

Prijenos susreta na Drugom programu HTV-a i HR-a te na našem portalu.