Perković slavila za Ivanču

Unatoč teškim kišnim uvjetima i još uvijek potresena zbog smrti svojeg bivšeg trenera Ivana Ivančića Sandra Perković slavila je na Hanžekovićevom memorijalu u bacanju diska s daljinom 65,09 metara.

Perković je otvorila s daljinom od 60,41 metra i već se tada izdvojila od ostatka konkurencije. Nakon što je pala na drugo mjesto, Sandra je u četvrtom pokušaju bacila disk na 65 metara. Peti pokušaj nije bio uspješan da bi natjecanje završila s pobjedničkom daljinom od 65,09 metara.

Perković je ovu pobjedu posvetila Ivančiću.

Drugo mjesto osvojila je Njemica Shanice Craft s daljinom 61,15 m, a treća je bila Francuskinja Melina Robert-Michon s hicem od 60,75 m.

Bacala sam i mislila večeras na svojeg bivšeg trenera, preminuloga Ivana Ivančića, i mislim da bi i on bio zadovoljan mojim hicem u ovako groznim uvjetima. Kada sam vidjela da nisam prva, rekla sam samoj sebi - Sandra u svojem si gradu i nema bolje od tebe. Uvjeti su bili užasni, bilo je tako hladno i bojala sam se kako će sve ispasti. Zadovoljna sam pobjedničkim hicem, drago mi je što sam pobijedila i zbog Ivančića, nedvojbeno najboljeg svjetskog bacačkog trenera, naglasila je Perković.