Šimić pobijedila Blanku na Hanžeku

Ana Šimić pobijedila je Blanku Vlašić na zagrebačkom atletskom mitingu, Hanžekovićevom memorijalu, koji je dio IAAF World Challenge serije. Po kišnim uvjetima Šimić je u skoku uvis slavila s preskočena 193 cm, koliko je preskočila i Vlašić, ali iz drugog pokušaja.

Po vrlo teškim uvjetima Šimić i Vlašić iz prve su preskočile visinu od 180 cm. Vlašić je bila sigurna i na visini od 185 cm, koju je Šimić preskočila tek iz trećeg pokušaja. Blanka je iz prve preskočila i 189 cm, a Šimić je nakon prvog rušenja odlučila nastaviti na 193 cm. Šimić je iz prve preskočila tu visinu, a Blanka iz drugog i to je odlučilo pobjednicu. Šimić i Vlašić pokušale su preskočiti i visinu od 196 cm, ali nisu bile uspješne.

Bilo je jako teško po ovom vremenu. Željela sam bolje, ali nije išlo. Dvoboj s Blankom? Zbog vremena uzbuđenje nadmetanja je izostalo, izjavila je Ana Šimić.

Vlašić je bila sretna što je završila natjecanje bez ozljede: Molila sam Boga da preživim ovo natjecanje. Bila sam spremnija za više, ali vremenski uvjeti bili su očajni. Dvije godine nisam nastupila i ovo je sigurno korak prema naprijed. U svakom slučaju dobar put povratka.

Treće mjesto osvojila je Poljakinja Kamila Licwinko, koja je također preskočila visinu od 193 cm.