Draženova nagrada Babić i Markoviću

Taekwondašica Ivana Babić i atletičar Martin Marković dobitnici su nagrade "Dražen Petrović" koja se dodjeljuje najboljim i perspektivnim mladim hrvatskim sportašima.

Odbor za dodjelu nagrade "Dražen Petrović", na čelu sa Zvonimirom Bobanom, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2014. dobije osvajačica zlatnog odličja na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu i aktualna svjetska juniorska prvakinja u kategoriji do 55 kg taekwondašica Ivana Babić, a isto priznanje za sportaše pripalo je svjetskom juniorskom prvaku u bacanju diska Martinu Markoviću.

Hrvatska juniorska judo reprezentacija, treća na Svjetskom juniorskom prvenstvu najuspješnija je ženska ekipa, a nagrada za najuspješniju mušku ekipu pripala je Hrvatskoj juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji (U-18) brončanoj na Europskom juniorskom prvenstvu. Najuspješnija sportska posada u konkurenciji parova, štafete i posade su četverca bez kormilara u sastavu Bernard Samardžić, Filip Pedić, Josip Banović i Toni Čavka, koji su na Svjetskom i Europskom juniorskom prvenstvu osvojili broncu.

Za sportaša, najveću nadu hrvatskog sporta Odbor je izabrao Nikolu Obrovca, osvajača zlatne medalje na 50 metara prsno na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu, a najveća nada hrvatskog sporta među sportašicama skijašica je Ida Štimac, pobjednica u najvažnije slalomske svjetske skijaške utrke za kadete - Topolino kup.

Svečana dodjela nagrade održat će se 10. rujna 2014. u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu.