Kovačić: Čekaju nas teške utakmice, ali skupina je prolazna

Nakon dopodnevnog treninga na pomoćnom terenu u Maksimiru, Mateo Kovačić i Andrej Kramarić odradili su i konferenciju za novinare.

Kovačić je u uzvratnom susretu četvrtoga pretkola Europske lige napokon zatresao mrežu u Interovu dresu. Postigao je hat-trick Stjarnanu i u još boljem raspoloženju stigao na reprezentativno okupljanje za utakmice s Ciprom i Maltom.

Nastup u Brazilu još ćemo analizirati s izbornikom i probati poboljšati neke stvari, ali nije bio da smo očekivali i treba ga što prije zaboraviti. Okrećemo se Europskom prvenstvu i čekaju nas teške utakmice, a već protiv Cipra moramo pokazati da možemo u Francusku. Skupina je prolazna, trebamo biti iskreni. Italija nam je najbolji protivnik i protiv njih se moramo boriti za prvo mjesto, rekao je Kovačić.

Gostovanje u Italiji Hrvatska će odraditi u Kovačićevu "dvorištu", San Siru, no najvažnija je prezentacija na bilo kojem travnjaku, smatra hrvatski veznjak.

Lijepo je igrati na San Siru i utakmica s Italijom sigurno će biti dobra. Ključno je da mi u svaku utakmicu uđemo dobro, neovisno o stadionu, a s našim talentom možemo mnogo, možemo biti vrhunska momčad, dodao je.

Rijekin napadač Andrej Kramarić jedno je od novih imena na popisu izbornika Nike Kovača.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da sam uopće ovdje s ovom momčadi, znam da se moram dokazivati na treninzima. Sigurno je da se svaki igrač nada minutaži, no sve ćemo prepustiti izborniku. Dat ću sve od sebe, bez obzira dobio jednu, nijednu ili 90 minuta, rekao je mladi napadač i dodao: Lagao bih kad bih rekao da poziv nisam očekivao, iza mene odlična prošla sezona i dobar ulazak u ovu. Na meni je nastaviti ovako dalje, samo da bude zdravlja.

Hrvatsku u kvalifikacijskoj skupini očekuju Italija, Norveška, Bugarska, Azerbajdžan i spomenuta Malta.

Svi znamo kakvi su nam protivnici, ali Hrvatska je Hrvatska i moramo proći dalje. Ne treba odmah razmišljati o Italiji, već treba ići od utakmice do utakmice, pokušati pobjeđivati i prikazati hrvatski nogomet na potrebnoj razini, ističe Kramarić.

Hrvatska reprezentacija neće održati predviđeni trening u 18 sati.