Mali Vatreni u Latviju po prvo mjesto

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u srijedu gostovanjem u Latviji završava natjecanje u skupini 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo kojem je 2015. domaćin Češka.

Izbornik Nenad Gračan za posljednju utakmicu u skupini, u kojoj Hrvatska brani prvo mjesto na kojem se nalazi od prvog kola, nije mogao računati na nekolicinu igrača koje je Niko Kovač priključio A reprezentaciji (Tin Jedvaj, Šime Vrsaljko, Marcelo Brozović, Alen Halilović, Mario Pašalić, Marko Pjaca), a zbog ozljeda su još otpali Josip Čalušić, Jozo Šimunović i Filip Bradarić. Umjesto njih izbornik je pozvao Herdija Prengu, Antu Ćorića i Darija Čanađiju.

Situacija u momčadi je dobra. S velikom željom i motivom čekamo utakmicu. Dobrom igrom i pobjedom želimo osvojiti prvo mjesto pa se okrenuti dodatnim kvalifikacijama. Želja je ove generacije da napravi nešto što već dugo nismo i plasira se na Europsko prvenstvo, naglasio je izbornik Gračan.

Činjenica da ima oslabljenu reprezentaciju nije obeshrabrila Gračana: Prioritet je A reprezentacija i s tom smo pričom zgotovili. Imamo dobru reprezentaciju, bez obzira što su neki u seniorskoj reprezentaciji. Onima koji su ostali ovo može biti motiv, jer vide da se dobrim igrama može doći i do A reprezentacije.

Iako vjeruje u svoje izabranike Gračan je naglasio kako Latvijci nisu bezazlena momčad: Latvija je disciplinirana momčad, možemo biti nezgodna ako ne pristupimo ozbiljno. No, kvalitetniji smo i to moramo pokazati. Moramo odigrati onako kako možemo i onda neće biti problema.

Utakmica Latvija - Hrvatska igra se u srijedu u Jeglavi s početkom u 16 sati.