Lekcija (ni)je naučena

Očito nije bilo dovoljno... onih 45 minuta protiv Filipina. Trebalo je još 40, protiv Senegala...

A šteta, stvarno, jer takvi kakvi jesmo sad će opet krenuti, priče, fantazije i analize, a stvari su zapravo vrlo jednostavne...

Hrvatska košarkaška reprezentacija, kad je prava, može igrati i pobijediti gotovo sve reprezentacije na ovome Svjetskome prvenstvu. Kada nije prava, može isto tako od svih i izgubiti. Protiv Filipina su se izvukli, protiv Senegala nisu.

Došli jesu blizu, imali su tri šuta, i to prava ali nije ušlo. Zašto? Zato što nisu zaslužili. Senegal je!

Treća reprezentacija s prošlogodišnjeg afričkog prvenstva pobjedom protiv Portorika, dan ranije, pokazala je da ima neke kvalitete, ali oni u utakmici s Hrvatskom ne ovise sami o sebi. Koliko god oni dobri bili, da su naši pravi jasan je konačni ishod.

Šut je protiv Argentine išao, danas nije, kao što možda neće ni protiv Grčke, ali utakmice se mogu i moraju dobiti i s lošijim postotkom šuta. Tada vas vadi obrana, koja još nije na pravoj razini. Nedostaje komunikacije, strana pomoći kasni i intenzitet nije isti. Dobra vijest je da se to može popraviti. Mada, po meni, protiv Senegal se šut i premalo provocirao.

U redu, kada je protivnik iskoristio bonus, ponovno se išlo na Tomića i iznuđivanje slobodnih bacanja, ali pitanje je da li je to prava taktika za stizanje rezultata.

U jednome trenutku postalo je i pomalo frustrirajuće gledati stalna odgađanja šuta, po sistemu "brigo moja prijeđi na drugoga", odnosno neka netko drugi ovo riješi. A nema potrebe...

Dan odmora sada je još više dobrodošao, nadam se smo da neće biti previše razmišljanja o porazu, već malo odmora i dobre pripreme za dvije preostale utakmice u skupini.

Idući protivnik je Grčka, u večernjem terminu, u srijedu u 20 sati. Reprezentacija protiv koje Hrvatska dobro prolazi u posljednje vrijeme, ali koja se značajno izmijenila na ovome natjecanju. Ostali su bez sjajnog Spanoulisa, ali time dobili veći broj rješenja i opcija u napadu.

Svejedno, da se za kraj vratim na misao s početka – ako je Hrvatska prava, onda Grčka pada!

Pozdrav iz vruće Seville!