Tudor: Nezasluženo smo izgubili u derbiju

Trener nogometaša Hajduka Igor Tudor izjavio je da je njegova momčad nezasluženo izgubila u derbiju protiv Dinama na Poljudu (2:3), a trener Dinama Zoran Mamić istaknuo da je pobjeda njegove momčadi zaslužena.

Hajduk je u večerašnjoj utakmici protiv Dinama bio dobar i nezasluženo je izgubio. Teško je pomiriti se da smo vodili 2:0, a izgubili s dva primljena gola u sudačkoj nadoknadi. To je sportska nesreća, a može biti i stvar kvalitete, rekao je Tudor dodavši da je to nogomet u kojem se događaju i takve stvari.

Mamić je, pak, rekao da se njegova momčad nije predavala ni nakon što je gubila 0:2. Prema njegovim riječima, stručni stožer Dinama je u pripremi derbija, na temelju odgledanih posljednjih utakmica Hajduka, primijetio da splitska momčad u posljednjih 25 minuta utakmice pada što je vidio kao svoju šansu.

Mi smo to očekivali, ali nismo očekivali da ćemo gubiti 0:2. U završnici utakmice Hajduk nije više mogao pratiti naši ritam i na kraju je Dinamo došao do zaslužene pobjede, pojasnio je Mamić.

Tudor se nije složio s takvim Mamićevim tumačenjem tijeka utakmice.

To je neka Mamićeva verzija utakmice s kojom se ne slažem jer prema mojem mišljenju ključni trenutak utakmice je bio kada je naš igrač Josip Bašić izbio sam pred golmana Dinama i propustio priliku da Hajduk povede 3:0 što bi riješilo utakmicu, rekao je Tudor.

Dodao je da si ne zamjera ništa u vođenju utakmice i ne razmišlja o ostavci nakon što je u posljednjih desetak dana pretrpio tri neuspjeha. Hajduk je izgubio u prvenstvu protiv Osijeka i Dinama te je ispao u kvalifikacijama za Europsku ligu od ukrajinskog Dnjipra.