Hrvatska 2.0

Bolja… mirnija… kvalitetnija… pametnija… naša košarkaška reprezentacija…

Dobiti ovakvu utakmicu, protiv ovakvog protivnika, na ovakav način može samo momčad koja ima glavu i rep, koja ima posložen sustav igre, s jasno podijeljenim ulogama i sa prijeko potrebnim SAMOPOUZDANJEM.

Kao što je kapetan Ukić rekao preboljeli su "dječje bolesti", a s ovom pobjedom sigurno će se nastaviti uspon u njihovoj igri.

Gotovo je nevjerojatno kako su svi redom na pravi način odradili svoje uloge. Bilo je tu vrhunskih pojedinačnih dionica, ali ova pobjeda ostvarena je momčadski, pa nema ni potrebe nekoga posebno isticati.

Nisu se uvukli u igru koja bi odgovarala Argentincima – s previše kontakta, ali nisu ni ustuknuli u niti jednoj situaciji kada je trebalo pokazati zube.

Zabiti 90 poena reprezentaciji koja spada u sami vrh nije nimalo lako, tako da napadu dajemo izvrsnu ocjenu.

Obrana je primila 85, za Repešin ukus definitivno previše, ali za napredak u tom segmentu nema brige, naš izbornik to zna složiti i presložiti.

Nakon dvije početne pobjede najvažnije je da nitko ne poleti u visine. Naravno da je to teško izbjeći, ali kao što nije bilo potrebe za panikom nakon Filipina, kao što ne bi bila tragedija da se izgubilo od Argentine, tako ni ova pobjeda ne smije biti više od jedne pobjede u nizu.

Pobjeda koju sutra treba potvrditi protiv Senegala!
 
Sad ispada da je muka u prvoj utakmici dobro došla, neke lekcije su naučene, a u trećemu nastupu ponovno nas čeka netipična momčad.

Oni koji prate i vole američku sveučilišnu košarku mogli bi uživati u igri Senegalaca. Strašan fizički potencijal, ali i slabašne košarkaške "osnove". Važno je biti strpljiv, stvoriti razliku, svima pružiti minutažu i onda mirno, s tri pobjede dočekati dan odmora.

Vidimo se i čujemo sutra u 12 i 30!!!