Ukić: Nadrasli smo dječje bolesti, znamo završiti utakmicu

Nakon mučenja s Filipincima, Hrvatska je protiv Argentine odigrala puno bolju utakmicu i s 90:85 nadvisila je vjerojatno najjačeg suparnika u skupini B Svjetskog prvenstva.

Zadovoljan sam jer smo dobili velikog protivnika, ali vidjeli ste u zadnjim sekundama opet neke dječje bolesti, uvijek se može desiti da to bude presudno. Defanzivno smo puno propustili, to moramo popraviti, ali sve u svemu jedna dobra utakmica. U drugoj četvrtini su nam puno utrčavali iza leđa i davali lagane koševe. Neke situacije u preuzimanju nisu štimale, no odigrali smo sveukupno pametnu i dobru utakmicu. Osim u drugoj četvrtini i  prvoj minuti zadnje četvrtine, msikim da smo sve drugo odigrali korektno, rekao je izbornik Jasmin Repeša.

Argentinci se mogu i žele potući sa svakim, tu su najjači na svijetu, a i puno simuliraju. Rekao sam da moramo odigrati utakmicu s 30 faulova, imamo dužu klupu, ako treba ostati i bez nekoliko igrača zbog pet osobnih, rekao je Repeša.

O Senegalu: Senegal može biti neugodan, na svakoj pripremnoj utakmici imali su više od 20 ofenzivnih skokova, najavio je izbornik sljedećg protivnika.

Velika pobjeda, Argentina je u zadnjih 10 godina među najboljim reprezentacijama svijeta. Nije lako igrati protiv njih, oni su momčad s jakim karakterom, imaju jednog Scolu, koji je uvijek među najboljim četvorkama na velikim natjecanjima. Za dobiti takvu momčad treba odigrati baš kao mi danas, svatko je imao svoje trenutke, a u obrani smo si čuvali leđa, rekao je hrvatski kapetan Roko Leni Ukić.

Shvatili smo da moramo nastaviti kao na Europskom prvenstvu, nadrasli smo te neke dječje bolesti, sad znamo završiti utakmicu, ne gubimo dobijene utakmice, ne se raspadnemo bez razloga, zaključio je Roko.

Izjave Repeše i Ukića u cijelosti pogledajte u video prilogu.