Braća Sinković svjetski prvaci u dvojcu na pariće!

Braća Valent i Martin Sinković osvojila su s vremenom 6:00,52 zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu! To je 13. veslačka medalja za Hrvatsku sa svjetskih prvenstava, a četvrta zlatna.

Valent i Martin Sinković: Uživali smo u utrci


Braća su povela već na početku utrke i mirno zadržala prednost stečenu u prvoj polovici staze sve do kraja. Drugi su bili Talijani Romano Battisti i Francesco Fossi s vremenom 6:04,42, a treći Australci s vremenom 6:04,43.

Sinkovići su u polufinalu u petak bili još brži i s vremenom 5:59,72 postali prva posada dvojca na pariće koja je išla ispod magične granice od šest minuta.

Martin i Valent Sinković tako su potvrdili ulogu najvećih favorita. Ove godine pobijedili su na dvije regate Svjetskog kupa, u Luzernu i Aiguebeletteu.

Braća Sinković osvojili su sedam medalja na velikim natjecanjima, pet u četvercu na pariće (zajedno s Damirom Martinom i Davidom Šainom) i jednu u dvojcu na pariće.

U četvercu na pariće bili su srebrni na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Na svjetskim prvenstvima bili su zlatni 2013. u korejskom Chungjuu i 2010. na Novom Zelandu, te brončani na Bledu 2011. godine, a imaju i srebro s EP-a u portugalskom Montemor-o-Velhu 2010.

U dvojcu na pariće osvojili su zlato na EP-u u Vareseu 2012. godine, te sada na SP-u u Amsterdamu.