Tudor: S nestrpljenjem očekujem derbi protiv Dinama

Trener nogometaša Hajduka Igor Tudor poručio je da će njegova momčad biti spremna za nedjeljni derbi protiv Dinama dodavši da s nestrpljenjem očekuje taj susret.

S nestrpljenjem očekujem derbi protiv Dinama kao i svi igrači Hajduka. Svi se veselimo tom susretu jer derbi je uvijek poseban motiv, rekao je Tudor na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, dobri nastupi Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv ukrajinskog Dnjipra daju snagu, poticaj i samopouzdanje da njegova momčad može ponoviti dobru utakmicu protiv opet jednog jakog protivnika kao što je Dinamo.

Istaknuo je da Dinamo ima veliku individualnu kvalitetu na svim pozicijama i većinom su to stranci, što po Tudoru, može donijeti i "nekakve probleme", ali ima u momčadi i domaćih igrača i Dinamo uvijek igra dobar nogomet.

Dinamo igra tehnički superioran nogomet i imaju samopouzdanje nakon ulaska u Europsku ligu, međutim mi ćemo biti spremni, poručio je Tudor.

Na upit je li Dinamo bolji od Dnjipra, koji je eliminirao Hajduk iz Europske lige, Tudor je odgovorio da će se 'suzdržati od komentara'.

Osvrnuvši se na uzvratnu utakmicu posljednje runde kvalifikacija za Europsku ligu protiv Dnjipra, koja je na Poljudu završila rezultatom 0:0, Tudor je rekao da nije lako prebroditi taj rezultat jer je Hajduku bila dovoljna pobjeda od 1:0 za plasman u EL.

Imali smo veliku volju, pokazali smo dobar nogomet i do zadnje minute bili smo u igri za plasman u Europsku ligu, rekao je Tudor dodavši: Međutim u svijetu sporta to je tako i sada se treba okrenuti domaćem prvenstvu.