Repeša: Znamo da moramo i hoćemo bolje

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša nakon teško izborene pobjede protiv Filipina nakon produžetka 81:78 u susretu prvoga kola skupine B na Svjetskom prvenstvu u Sevilli bio je svjestan da njegovi igrači moraju igrati bolje u nastavku natjecanja žele li ostvariti zapaženiji rezultat.

Prve utakmice nikada nisu išle onako kako bismo željeli ni na europskim prvenstvima. Igračima ne mogu zamjeriti ništa za pristup, želju i volju i najvažnije je da su ostali momčad i kada je bilo teško. Međutim, morali smo 'ubiti' utakmicu već u drugoj četvrtini, ali smo promašili četiri otvorena šuta, a kada stvari krenu loše onda se pojavi nervoza, uđe voda u uši i dogode se loše stvari. Jako je važno što smo se uspjeli vratiti nakon minus tri kada je bilo jako opasno da čak i izgubimo utakmicu. Znamo da moramo i hoćemo bolje ako želimo ispuniti ciljeve koje smo postavili pred sebe, rekao je Repeša.

Osvrnuo se i na sljedećeg suparnika, Argentinu protiv koje će Hrvatska igrati u nedjelju od 13.30 sati.

Argentinu znamo puno bolje nego Filipine. Iskreno, puno me je više strah utakmice sa Senegalom. Argentina ima nekoliko iskusnijih igrača koji su pripremne utakmice igrali na jedan način, dok će natjecanje igrati na sasvim drugi jer su prepuni međunarodnog iskustva. Također, ako se treba doslovno potući za pobjedu, oni su tu najbolji na svijetu, najavio je Repeša.