Kišerlovski u momčadi sa Contadorom

Najbolji hrvatski biciklist, 28-godišnji Robert Kišerlovski sljedeće će dvije godine biti član momčadi Tinkoff-Saxo, potvrdila je ruska momčad.

Izuzetno sam zadovoljan što sam se priključio ekipi koja ima veliki broj vrhunskih sportaša. Volim timski rad i veselim se što ću sljedeće dvije godine provesti u ovoj momčadi. Bit ću spreman svaki put kada će veliki šampion kakav je Alberto Contador trebati moju pomoć, izjavio je Kišerlovski.

Kišerlovski je posljednje dvije sezone proveo u momčadi Treka, a ove je godine na Giru d'Italia zauzeo deseto mjesto. Time je izjednačio najbolji rezultat na nekoj trotjednoj utrci jer je i 2010. bio deseti na Giru, tada kao vozač Liquigasa. Prošle je godine bio 15. na Giru te 17. na Vuelta a Espani tijekom koje je bio ključni pomagač Amerikancu Chrisu Horneru na putu do njegova trijumfa.

Uz najveću zvijezdu momčadi Contadora, pobjednika Toura iz 2007. i 2009., Vuelte iz 2008. i 2012., te Gira iz 2008., momčad Tinkoff-Saxo u svojim redovima ima i vrlo talentiranog mladog Poljaka Rafala Majku, Čeha Romana Kreuzigera, Irca Nicolasa Rochea i Australca Michaela Rogersa. Ranije ovoga ljeta momčad je pojačao i trostruki osvajač zelene majice namijenjene za najboljeg sprintera na Touru, Slovak Peter Sagan.