Bez panike

Ne treba nam to… ali stvarno ne treba…

Dobro nije nam trebalo niti ovo trošenje živaca i snage protiv Filipina, ali sad bi bilo najgore zgražati se nad tim i provesti silno vrijeme u analizi svega i svačega.

Onih prvih (dobrih!) 15 minuta već sutra treba barem udvostručiti i to je to.

Da nije naša reprezentacija u pitanju pričali bi o ljepoti svjetskog prvenstva, raznovrsnoj mošarci koju može donijeti, o simpatičnoj momčadi Filipina, koja igra potpuno netipično u odnosu na veliku većinu drugih reprezentacija.

Ovako, išli su nam na živce i jedni i drugi, ali ponovno najvažnije – POBJEDA JE TU! Prva, premijerna, početna, kako Vam je draže, a znate već kako je svaki početak težak.

Što smo vidjeli od naših. Vidjeli smo veliku volju i želju, onih par trenutaka nervoze također treba gledati kao nešto pozitivno, jer i njima je bilo jasno da mogu i moraju bolje od ovoga. Pojedinčnoo, vidjeli ste u kakvu se igračinu pretvorio Bojan Bogdanović. Napadački strašno raznovrstan, još da su suci imali isti kriterij jer dva Filipinca naganjala su ga cijelu utakmicu. Kako je samo hladno i mirno stavio slobodna bacanja u završnici! Na kraju za početak 26 postignutih poena uz 50 posto šuta, pa je tako na 10. mjestu povijesne ljestvice dostigao Nikšu Prkačina, sada obojica imaju po 990 poena u dresu hrvatske reprezentacije. Idući cilj, već sutra – 1000 poena.

Kruno Simon ponovno je bio ključan u kreaciji, Šarić krenuo izvrsno, ali kao da su ga prekršaji uveli u nepotrebnu nervozu. Tomić, po meni, na pravome putu – 8 poena, 10 skokova i 4 asistencije, teško ćete naći još kojeg centra koji može pokazati takve brojke. Lafayette u premijeri, pomalo suzdržan, ali jasno se vidi da mu i Repeša i momčad vjeruju.

Ali već sutra očekujemo da svi budu još i bolji. Argentince sigurno bolje poznaju, barem najveći dio reprezentacije. Podcijeniti ih neće, bez obzira što Scola i društvo u pripremama nisu briljirali. Te utakmice su jedna priča, ove na prvenstvu sasvim druga…

Meni je strašno žao što nema Ginobilija i Delfina, koji su strašni igrači, ali s njihovim izostankom posao je našima sigurno olakšan, pa bi bila šteta to ne iskoristiti.

P.S. Ako netko zna Brunu Šundova, nek mu prenese pozdrave Filipinaca, pitali su za njega!!!