Judo: Matić bez medalje

Hrvatska judašica Barbara Matić nije uspjela osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u ruskom Čeljabinsku, izgubivši borbu za broncu.

Matić je izvrsno otvorila nastup na SP-u. Na putu do polufinala hrvatska je judašica slavila protiv Ekvadorke Vanesse Chale, Austrijanke Bernadette Graf i Poljakinje Katarzyne Klys.

Ipak, Matić je u polufinalu naišla na pretešku prepreku. Japanka Karen Nun Ira slavila je ipponom nakon dvije minute i 17 sekundi borbe. Japanska judašica uspješno se obranila od pokušaja bacanja hrvatske reprezentativke te u parteru napravila polugu na ruci Barbare Matić koja je bila prisiljena na predaju.

Na kraju je Matić ostala i bez medalje, jer je u borbi za broncu izgubila od Kubanke Onix Cortes Aldama. Iskusnija, 25-godišnja Kubanka, trebala je dvije minute i 12 sekundi borbe s 19-godišnjom hrvatskom judašicom, prije nego što je ipponom stigla do svjetske bronce. Ipak, to je najveći uspjeh hrvatskog juda od osamostaljenja države.

Naslovom svjetske prvakinje okitila se Kubanka Yuri Alvear koja je u finalu ipponom pobijedila Japanku Nun Iru. Druga bronca pripala je Poljakinji Klys koja je svladala Nizozemku Polling.

U kategoriji do 78 kg nastupila je Ivana Maranić. U prvom kolu pobijedila je Kanađanku Catherine Roberge, a u drugom je izgubila od predstavnice Južne Koreje Mi-Young Choi.