Šimić unatoč izvrsnom nastupu bez ' dijamanta'

Hrvatska atletičarka Ana Šimić je u velikoj borbi na finalu Dijamantne lige u Zürichu unatoč izvrsnom nastupu ostala bez ukupne pobjede u natjecanju skakačica u vis.

Hrvatska skakačica bila je vrlo blizu pobjedi u Zürichu i ukupnom trijumfu u Dijamantnoj ligi, ali ju je Ruskinja Marija Kučina uspjela nadvisiti preskočivši dva metra. Uoči obračuna na Weltklasseu u redoslijedu Dijamantne lige na prvom mjestu su s 10 bodova izjednačene bile Blanka Vlašić i Kučina, a Ana je bila dva boda iza vodećeg dvojca. I dok su svi očekivali dvoboj Vlašić i Kučine za ukupnu pobjedu, dobar dio večeri upravo je 24-godišnja Šimić bila najbliža pet kilograma teškom  trofeju.

Šimić je bila vodeća od početka natjecanja preskočivši iz prvog pokušaja sve visine do 200 cm (185 cm, 189, 193, 196 i 198 cm). 

Nakon 196 cm na zaletištu su ostale samo Šimić i njezina jedina konkurentica u borbi za dijamantni trofej. Ruskinja je rušila letvicu na 198 cm u prvom pokušaju, a onda se odlučila kockati i propustiti drugi. Do pobjede u Zürichu i naslova ukupne pobjednice stigla je Kučina preskočivši pak svoj  osobni rekord od 200 cm.

Nažalost, tek oporavljena hrvatska rekorderka Blanka Vlašić tri puta je rušila na 196 cm te je na kraju s preskočena 193 cm završila na diobi četvrtog mjesta s Ukrajinkom Oksanom Okunevom.