Janjić i Kolobarić bez finala

Hrvatski veslači Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić nisu se uspjeli plasirati u finale dvojca bez kormilara na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Amsterdamu.

U svojoj polufinalnoj utrci Janjić i Kolobarić zauzeli su posljednje šesto mjesto sa 10.77 sekundi zaostatka za trećeplasiranim Južnoafrikancima, posljednjima koji su izborili ulazak među šest najboljih posada na svijetu. Uz JAR, plasman u finale iz ove polufinalne skupine izborili su još Njemačka i Španjolska, te Novi Zeland, Velika Britanija i SAD iz druge polufinalne skupine.

Janjić i Kolobarić tako će svoj nastup na SP-u završiti utrkom u B finalu u subotu u kojemu će se boriti za plasman od sedmog do 12. mjesta.

David Šain i Marcela Milošević izborili su nastup u C finalu u konkurenciji samaca, te će se boriti za plasman od 13. do 18. mjesta. Oboje naših predstavnika u svojim su utrkama za poredak zauzeli treće mjesto. C finala samaca u obje konkurencije na programu su u subotu.

Naša najbolja posada, braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće nastupit će u polufinalu u petak, dok je finale te discipline na programu u nedjelju.