Zatvorene Sportske igre mladih

Simboličnim gašenjem plamena večeras je na splitskoj Rivi zatvoreno 18. izdanje Sportskih igara mladih, na kojima je ove godine u ukupno tri zemlje regije sudjelovalo više od stotinu tisuća natjecatelja.

Baklja Sportskih igara mladih upaljena je 2. travnja u Umagu, prošla je cijelu Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, te Srbiju u kojoj su Igre organizirane po prvi put.

Sretan sam doista što sam večeras dio ove manifestacije, a u ovih nekoliko mjeseci koliko sam ministar saznao sam puno dobrih stvari o ovoj velikoj sportskoj priči, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Prije same ceremonije zatvaranja Igara, dodiljena su odličja najuspješnijim natjecateljima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su ovog tjedna boravili u Splitu, gdje su se natjecali na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih, koji postoje od 2007. godine.

Predsjednik Organizacijskog odbora SIM-a Zdravko Marić podsjetio je  kako je cilj Igara uvijek isti – potpuno besplatno omogućiti djeci da se kroz sportska natjecanja, druže, ostvaruju prijateljstva i promoviraju toleranciju i  zdrav život. Neka im Sportske igre mladih budu omiljena fotografija u sjećanjima – zaključio je Marić.


Svečanost Sportskih igara mladih završena je spektakularnim vatrometom i zabavom na kojoj su nastupili grupa Magazin i The Frajle.