Milošević i Šain bez polufinala

Četvrti dan svjetske Svjetskog veslačkog prvenstva u Amsterdamu nije bio uspješan za hrvatske predstavnike jer polufinale nisu uspjeli izboriti skifisti David Šain i Marcela Milošević.

Muški samac David Šain nije uspio proći u polufinale, bio je peti u svojoj četvrtfinalnoj skupini s desetak sekundi zaostatka za trećeplasiranim Stanislavom Ščarbačenijem, posljednjim putnikom u poluzavršnicu iz skupine.

Do sredine staze David je bio četvrti, ali je konkurencija pojačala ritam pa je u nastavku pao na peto mjesto koje ga je odvelo u polufinalno (C/D) razveslavanje. U utrci je pobijedio iskusni Nijemac Marcel Hacker, a ukupno najbolje vrijeme četvrtfinala ostvario je Čeh Synek.

Bolje sreće nije bila ni Marcela Milošević u četvrtfinalu ženskih samaca. Zauzela je šesto, posljednje mjesto u svojoj skupini, a kada je riječ o konkurenciji, dovoljno je samo napomenuti da su polufinale izborile predstavnice triju veslačkih velesila - Australije, SAD-a i Velike Britanije. I Marceli, kao i Davidu, preostaje borba za što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu. Slijede im polufinalne C/D utrke već u četvrtak prijepodne.

Petog dana SP-a u četvrtak naš će dvojac bez kormilara Ante Janjić-Vjekoslav Kolobarić u borbu za A finale.