Baghdatis predao Čiliću, Dodig Lopezu

Marin Čilić došao je do drugog kola US Opena nakon samo seta i pol odigranog protiv Marcosa Baghdatisa, koji mu je tad predao meč. Ivan Dodig predao je pak kod 1:1 u petom setu Felicianu Lopezu.

Marin Čilić dobio je prvi set protiv Cipranina sa 6:3 te je poveo u drugom setu s 3.1, a onda je Baghdatis predao meč.

Hrvatski zet Baghdatis, koji je oženio našu bivšu igračicu Karolinu Šprem, očito je bio dobar izbor za Čilićev prvi meč na US Openu, bio je to njihov šesti dvoboj i peta pobjeda Čilića. U drugome kolu Čilić, koji je 14. nositelj, ide na boljega iz dvoboja Ukrajinca Ilje Marčenka i Švicarca Marca Chiudinellija.

Pravu dramu proživljavao je Ivan Dodig, koji je propustio priliku u četiri seta pobijediti Španjolca Lopeza, a u petom je predao zbog bolova kod rezultata 1:6, 7:5, 2:6, 6:4, 1:1... Dodig je uvjerljivo dobio prvi i treći set, a u četvrtom je imao vodstvo od 4:2, da bi potom izgubio četiri gema zaredom i predao nakon 170 minuta velike borbe s protivnikom i bolovima.

Dodig je od čak 15 prilika za break iskoristio svega pet, dobio je 12 poena više i napravio 27 neprisiljenih pogrešaka manje od Španjolca. Protiv Lopeza, 21. igrača svijeta, Dodig sada u međusobnim dvobojima ima omjer 2-2.