Matić: Raspoloženje je pozitivno

Trener RNK Splita Ivan Matić izjavio je kako njegova momčad neće podleći atmosferi na stadionu u Torinu u sutrašnjoj uzvratnoj utakmici protiv istoimenog kluba u završnoj rundi kvalifikacija za Europsku nogometnu ligu.

Drago mi je što ćemo igrati pred punim stadionom u vrhunskom ambijentu, ali očekujem da nećemo podleći toj atmosferi i njihovom pritisku, rekao je danas Matić novinarima u Splitu uoči polaska njegove momčadi u Torino.

U prvoj utakmici prošlog tjedna na stadionu u Dugopolju Split i Torino odigrali su neodlučeno 0:0, a Matić je istaknuo kako ga veseli što je močad RNK Splita uspjela doći u takvu situaciju da drži u neizvjesnosti plasman u Europsku ligu protiv tako velikog kluba kao što je Torino. To je velika stvar za naš klub i hrvatsku ligu, dodao je Matić.

Uzbuđen jesam jer je utakmica takvog karaktera, ali straha nema. Igrači su svjesni važnosti ove utakmice, oni su i zaslužni što se naša momčad plasirala u završnu rundu kvalifikacija za Europsku ligu i raspoloženje je više nego pozitivno, izjavio je Matić. Po njegovim riječima momčad RNK Splita svjesna je kvalitete Torina, ali, kako je rekao, imamo mi svoja znanja i sposobnosti za učiniti sutrašnji susret još zanimljivijim.

Nogometaš RNK Splita Mate Bilić istaknuo je kako je ta momčad ostvarila povijesni uspjeh dospjevši u završnu rundu kvalifikacija za Europsku ligu. Trebamo uživati u uzvratnoj utakmici protiv Torina bez ikakvog tereta. Idemo na uzvrat u Torino zabaviti se, rekao je Bilić.