OI mladih: Srebro boksaču Filipiju

Hrvatski boksač Toni Filipi osvojio je srebrnu medalju posljednjeg dana natjecanja na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu u Kini.

U finalnom meču teške kategorije (91 kg) Filipi je tijesno izgubio od aktualnog svjetskog prvaka Kubanca Yordana Hernandeza Morejona rezultatom 1-2. Time je Hrvatskoj donio šestu medalju s ovih Igara te drugu u boksu nakon bronce Luke Plantića.

Toni Filipi, član BK Zlatna rukavica iz Zadra, inače aktualni svjetski juniorski doprvak bio je razočaran usprkos medalji.

Po meni sam bio bolji tijekom cijelog meča, on je trebao dobiti i javnu opomenu, ali od toga nije bilo ništa. Na kraju su suci presudili u njegovu korist. Vidjeli ste i po njemu koliko se radovao i on je ostao iznenađen. Ponosan sam kako radi sebe, tako i radi Hrvatske, ali ostaje i žal što mi je uzeto zlato. Zaslužio sam ga i trebalo je pripasti meni. Eto, trebao sam ga rušiti, očigledno drukčije ga ne mogu poraziti, razočaran je bio Filipi.

Trener reprezentacije Marijo Šivolija Jelica koji je iz kuta zajedno sa Mariom Nikolićem usmjeravao Filipija, istog je mišljenja. Ostaje dojam da smo oštećeni jer Toni je bio bolji u prve dvije runde. Ali što je tu je, povratka nema i na ovom natjecanju smo još jednom shvatili koliko je Hrvatska malena zemlja. Kuba i boks, sve sam Vam rekao, zaključuje Šivolija.

Druge Olimpijske igre mladih završavaju 28. kolovoza. Hrvatsku zastavu na svečanosti zatvaranja nosit će plivač Nikola Obrovac, osvajač zlatne medalje na 50 metara prsno.