Na Svjetsko prvenstvo odlazimo spremni i odlučni da napravimo nešto veliko

U posljednjem pripremnom susretu hrvatska košarkaška reprezentacija je u lijepom dekoru dobro ispunjene zagrebačke Arene pobijedila Litvu s 94:80 i na najbolji mogući način najavila nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Željeli smo pokazati da hoćemo, znamo i možemo, da smo složna momčad, a na trenutke smo izgledali na terenu i bolje nego što sam očekivao, izjavio je nakon utakmice hrvatski izbornik Jasmin Repeša.

Sve je to izgledalo solidno, a na momente i jako dobro. Nedostaje nam još kontinuiteta u obaveznom dijelu. Neke nam se stvari ne smiju događati. No, rezultatom i onime što smo pokazali ne možemo biti nezadovoljni. Na Svjetsko prvenstvo odlazimo spremni i odlučni da napravimo nešto veliko, dodao je Repeša.

Izbornik Litve Jonas Kazlauskas bio je šokiran ozljedom svojeg prvog razigravača i kapetana reprezentacije Mantasa Kalnietisa, koji će zbog iščašenja desnog ramena propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Na početku priprema smo izgubili još jednog playmakera sad još i ovo. Ne mogu vam ništa reći o utakmici, izjavio je litavski izbornik.

Izvrsno raspoloženje hrvatskih košarkaša

Pred svlačionicom hrvatske reprezentacije vladalo je odlično raspoloženje. Odigrali smo izvrsno prvo poluvrijeme, dobro smo se branili pa smo u kontrama postizali lagane koševe. Ukupno gledano, igra i atmosfera u Areni bili su sjajna najava za Svjetsko prvenstvo. Nadam se dobroj igri i u Španjolskoj. Još kad bi dobili domaćinstvo Europskog prvenstva, bilo bi odlično. Sad su naši u Savezu na redu da nešto izlobiraju, izjavio je Bojan Bogdanović.

Španjolci i Amerikanci su nešto ispred nas ostalih, ali mi se bez problema možemo nositi sa svima. Ova je utakmica pokazala da smo i fizički na izvrsnoj razini, igrali smo odlično u oba smjera. Bit će super ponovimo li ovakvu igru na Svjetskom prvenstvu, naglasio je Dario Šarić.

Luka Žorić vodioje tešku bitku pod košem s Jonasom Valančiunasom: Ponovno smo pokazali da je atmosfera u momčadi izvrsna, što je važno uoči velikih natjecanja. Zadovoljan sam svime što smo odigrali, jer smo pokazali da imamo puno igrača koji sami mogu odlučiti utakmicu. No, mi smo najsretniji kad 12 igrača donese pobjedu.

Poslušajte izjave hrvatskih košarkaša nakon utakmice!