Karlović uspješan u 1. kolu US Opena

Hrvatski tenisač Ivo Karlović uspješno je prošao prvo kolo posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira US Opena. Na početku turnira u New Yorku, na kojem je postavljen za 25. nositelja, Div sa šalate svladao je Finca Jarkka Nieminena sa 6:4, 6:4, 3:6 i 6:4.

Iskusni Zagrepčanin izvrsno je otvorio susret. U prva dva seta dopustio je Fincu samo jednu pri9liku za break, a po dva puta oduzeo je servis Nieminenu. U trećem setu Karloviću je pao postotak prvog servisa što je finski tenisač iskoristio i za 6:3 izborio četvrti set. No, u četvrtom setu Karlović je ponovno zaigrao bolje i sa 6:4 izborio drugo kolo.

Karlović je skupio ukupno 24 asova s čak 89 posto osvojenih poena. Bio je to njihov prvi međusobni susret.

Za ulazak u treće kolo Karlović će igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa, koji je sa 7:6 (1), 6:3 i 6:2 bio bolji od Austrijanca Jürgena Melzera. Bit će to njihov drugi međusobni ogled. U prvom susretu prije dvije godine u Metzu uspješniji je bio hrvatski tenisač.

Večeras će igrati još dvoje hrvatskih predstavnika. Mladi Borna Ćorić igra protiv 29. nositelja, Čeha Lukaša Rosola, a Donnu Vekić očekuje susret protiv Amerikanke Coce Vandeweghe.