Pomlađena vaterpolska vrsta vratila se s broncom

Najtrofejnija hrvatska reprezentacija, vaterpolska vrsta, u Hrvatsku je donijela novu medalju, broncu s nedavno održanog FINA Svjetskog kupa. To je treća medalja sa svjetskih natjecanja u posljednjih nešto više od godinu dana.

Turnir je bio izrazito naporan, kao i putovanje u daleki Kazahstan. Igrali smo šest utakmica u šest dana. Iako nismo imali puno vremena za dobru pripremu, a imali smo i problema s ozljedama, smogli smo snage postići rezultat koji je iznad svih naših očekivanja, obzirom na pomlađenu momčad. Zahvaljujemo svima na podršci koja nam je stizala iz domovine, izjavio je Ivan Milaković.

Iako u pomlađenom sastavu, Hrvatska je drugi put zaredom na postolju FINA Svjetskog kupa. U utakmici za broncu pobjedili smo SAD rezultatom 8:6.

Za Hrvatsku reprezentaciju na FINA Svjetskom kupu igrali su: Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

Ovo je veliki uspjeh hrvatskog sporta, nitko nije očekivao da možemo ući u borbu za medalju. Ova je ekipa napravila maksimum. Svaka medalja za ovako malu državu je puno, ova bronca za nas je zlatnoga sjaja, izjavio je Petar Muslim i dodao: Pred nama je sada dvotjedni odmor, ali s nestrpljenjem očekujemo novu regionalnu ligu u koju ulazi Srbija.