Ostavka trenera Zadra

Trener Zadra Ferdo Milin podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost nakon remija s Istrom u šestom kolu Prvog HNL-a i ukupno osvojenih tek pet bodova u šest utakmica.

On je izdao priopćenje u kojem objašnjava razloge svog poteza, a evo ga u cijelosti:

Zbog, po mom mišljenju nešto lošijih rezultata ove sezone, ali i mog osjećaja da se momčad pod mojim ravnanjem u ovom trenutku ne može podignuti na viši nivo forme, preuzimam svu odgovornost na sebe i podnosim neopozivu ostavku na mjesto trenera prve momčadi Zadra. Nakon skoro dvije sezone koje sam proveo na klupi Zadra došlo je do određenog zasićenja, moglo bi se reći gubitka energije kod mene. Smatram da kao trener imam odgovornost u ovakvoj situaciji prepustiti prvu momčad nekome drugome, nekom tko će donijeti novi elan i pokušati podignuti momčad.

Želim posebno naglasiti da je u ovom periodu u kojem sam bio prvi trener Zadra za mene bila velika čast voditi momčad iz Grada u kojem sam ponikao i proveo veći dio svoje karijere kao igrač, koji mi je na kraju krajeva dao šansu da krenem u trenerske vode. Želim se zahvaliti na tome prije svega Upravi kluba na čelu s Renom Sinovčićem i predsjednikom Josipom Bepom Bajlom.

Zahvaljujem se publici koja me je podržavala, a i onima koji me nisu podržavali zahvaljujem jer su mi bili dodatan motiv u mome htijenju da budem još bolji i napredujem iz dana u dan. Nadam se i vjerujem da će  Zadar nastaviti putem koji je krenuo, da će i ove sezone ostati u Prvoj HNL i da će napraviti toliko željeni iskorak prema gornjem dijelu ljestvice. U meni će sigurno imati najvećeg navijača. Jer, MI SMO ZADRANI, ZADAR JE NAŠ!, piše Milin.