Balotelli potpisao za Liverpool

Napadač talijanske nogometne reprezentacije Mario Balotelli (24) od ponedjeljka je i službeno član engleskog doprvaka Liverpoola s kojim je potpisao dugogodišnji ugovor, objavio je klub s Anfielda.

Guardian je objavio da je Talijan potpisao trogodišnji ugovor, uz opciju produženja za još jednu godinu, a osnovna tjedna plaća bit će mu 80.000 funti, uz niz dodatak koji će ovisiti o učinku i ponašanju povremeno problematičnog igrača izvan terena.

Balotelli se tako vratio u Englesku nakon samo jedne i pol sezone provedene u Milanu, a u momčadi Redsa zamijenit će Urugvajca Luisa Suareza koji je ranije ovoga ljeta otišao u Barcelonu. Sa Suarezom se, unatoč nesumnjivom velikom talentu, možda ne može baš posve mjeriti nogometnom kvalitetom, no ludošću možda i može.

Jako sam sretan, Liverpool je jedan od najboljih klubova u Engleskoj, a ovdje je nogomet na vrlo visokoj razini, rekao je Balotelli.

Vrijednost transfera nije objavljena, a nagađa se kako je Liverpool Milanu platio odštetu od 16 milijuna funti.

Baloteli je profesionalnu karijeru započeo u milanskom Interu iz kojega je 2010. godine prešao u Manchester City za koji je nastupao do siječnja 2013. i odlaska u Milan.

Iako se nedviojbeno radi o vrhunskom nogometašu, dovođenje Balotellija predstavlja rizik za svaki klub zbog njegova nepredvidivog ponašanja kako na terenu tako i izvan njega.