Vlašić: Finale Dijamantne lige u Zürichu bit će moje EP

Dva tjedna nakon što je zbog ozljede otkazala nastup na Europskom prvenstvu u Zuerichu Blanka Vlašić će se vratiti na skakalište baš u Zürichu i to 28. kolovoza na finalnom mitingu Dijamantne lige.

Posljednjih tjedana svaki dan sam nakon treninga odlazila na fizikalnu terapiju u Šibenik kod Nenada Bakule i situacija s ozljedama se vidno popravila. Radili smo puno vježbi za jačanje koljena i Ahilove tetive te na njihovoj stabilizaciji. Kako je stanje postajalo bolje, pojačavala sam treninge i tada smo vidjeli da postoji šansa da nastupim na mitingu u Zürichu. Normalno smo trenirali, ali smo izbjegavali skakanje jer nismo htjeli riskirati, objavila je danas Blanka Vlašić na svom internetskom portalu.

Prema njezinim riječima, za potpuni oporavak i vraćanje koljena u normalno stanje trebati će oko tri tjedna terapije po okončanju sezone, a nakon tri tjedna neskakanja Blanka se nije željela upuštati u nikakve prognoze.

Bit će mi jako zanimljivo vidjeti kako će to izgledati nakon 20 dana bez skakanja. Vjerujem da ipak neće biti većih problema, da ću pronaći tehniku i da se ovaj period neskakanja neće pokazati pogubnim. Stali smo na vrijeme, nismo išli grlom u jagode i uspjeli smo staviti ozljedu pod kontrolu. Kako bi šahovskom terminologijom rekao doktor Đurović, žrtvovali smo figuru, da bismo dali šah-mat. Zato mogu reći da će finale Dijamantne lige biti moje Europsko prvenstvo, optimistična je Blanka koja gleda i dalje od Zuericha: Naravno, ako u Zürichu sve dobro prođe nadam se nastupiti i na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu. A onda se nadam i sljedećoj sezoni bez pauza i ozljeda.