Svečani doček za hrvatske atletičare s invaliditetom

Hrvatski reprezentativci koji su na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje je od 18. do 23. kolovoza održano u velškom Swanseu, osvojili osam odličja vratili su se danas u Zagreb.

Iskrene čestitke ne samo osvajačima medalja, nego i svim ostalim hrvatskim reprezentativcima koji su u konkurenciji 560 sportaša iz 49 zemalja dostojno prezentirali našu domovinu koja je po broju medalja osvojila 18 mjesto, kazao je na prijema u zagrebačkoj zračnoj luci predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

Na EP-u je nastupilo 14 hrvatskih atletičara koji su osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu i pet brončanih medalja. Zlato su osvojili Mikela Ristoski (Medulin) i Zoran Talić (Agram Zagreb) u skoku u dalj, srebro u bacanju kugle je osvojio Ivan Katanušić (Agram Zagreb), kojem je pripala i bronca u bacanju diska, a brončana odličja osvojili su još Josip Slivar (Bjelovar) i Mladen Tomić (Agram - Zagreb) u bacanju kugle, Marija Iveković Meštrović (Agram Zagreb) u bacanju diska, te Marija Vidaček (Agram Zagreb) u bacanju koplja.

Zlatna Mikela Ristoski nije krila zadovoljstvo osvojenim zlatnim odličjem, te je posebno zahvalila treneru Danijalu Teninu: Sretna sam zbog zlatne medalje koja mi je poticaj za daljnji rad i uvjerena sam da na SP u Dohi mogu biti još bolja, kazala je Ristoski.

Osvajač drugo zlatnog odličja Zoran Talić kazao je ja malo pričam, ali zato puno radim i to se vidi na mojim rezultatima.

Ivan Katanušić, koji je u svom prvom nastupu na velikom međunarodnom natjecanju osvojio dvije medalje, nije zaboravio spomenuti svog trenera Ivana Ivančića.

Hvala treneru za trud koji je uložio u rad samnom, uvjeren sam kako će naša suradnja donijeti još puno dobrih rezultata na budućim natjecanjima, rekao je Katanušić.

Iduće veliko međunarodno atletsko natjecanja sportaša s invaliditetom bit će svjetsko prvenstvo u Dohi iduće godine.