Vaterpolistima bronca u Almatiju

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vraća se sa broncom iz kazahstanskog Almatija sa završnice FINA Svjetskog kupa.

U utakmici za treće mjesto pomlađena momčad Ivice Tucka slavila je protiv SAD-a sa 8:6 (2:2, 3:1, 2:0, 1:3).  Barakude su predvodili Ivan Milaković i Luka Bukić koji su zabili po tri pogotka, dok su po jedan postigli Ante Vukičević i Kristijan Milaković. 

Trostruki strijelac za Amerikance bio je Alexander Bowen (3), a mrežu našeg Marka Bijača zatresli su i Nolan McConnel, Jesse Smith i Luca Cupido.

Tucak: Ovo je veliki uspjeh s obzirom na pomlađenu reprezentaciju


Za Hrvatsku reprezentaciju na FINA Svjetskom kupu brončanu su medalju osvojili: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

Peto mjesto osvojili su vaterpolisti Australije pobjedom nad domaćinom završnice Kazahstanom 12:6, a sedma je reprezentacija Crne Gora koja je pobijedila Južnoafričku Republiku 13:10.

Naslov pobjednika Svjetskog kupa pripao je vaterpolistima Srbije koji su u finalu svladali Mađarsku nakon izvođenja peteraca sa 11:9 (7:7).