Mandžo za 81 sekundu 'kupio' trenera, navijače i medije

Nakon što je najbržim pogotkom u povijesti španjolskog Superkupa, postignutim u 81. sekundi, srušio Real Madrid u uzvratnom susretu finala, Mario Mandžukić potvrdio je već u službenom debiju da je Atletico dobio dostojnu zamjenu za Diega Costu, a hvale ga svi odreda.

Mandžukić je odigrao jako važnu ulogu, rekao je trener Atletica Diego Simeone, a mediji su još euforičniji.

Mandžukić je igrač koji osvaja titule, piše u naslovu Marca, koja dodaje: Preuzeo je Costinu ulogu, a igra u Superkupa pokazala je da su čelnici kluba pogodili s njegovim dovođenjem. Kad je zamijenjen u završnici dobio je zaslužene ovacije.

Neumornim defanzivnim radom zasjenio je čak i svoju ubojitost u napadu. Sad nema dileme, Mandžukić će se nazabijati golova u redovima Atletica, piše El Mundo Deportivo.

Britanski Guardian piše: Impresivno je pokazao svoje kvalitete, pokazao je da će povesti evoluciju u stilu igre Atletica.

Goal.com donosi članak s lajtmotivom: Mandžukić je već ostavio trag, dok je njegova zamjena u Bayernu Lewandowski na čekanju.

Većina analitičara smatrala je da je prodaja Diega Coste Chelseaju za 40 i kupnja Mandžukića za 25 milijuna eura bio dobar posao Atletica. Njegov gol, postignut praktički iz ničega, još je vrijedniji zbog toga, piše taj portal.