Šerif daleko od bilo kakvog opasnog revolveraša

Recept Matjaža Keka. To je bila Rijeka na Kantridi protiv Šerifa koji je bio daleko od bilo kakvog opasnog revolveraša. Zoran Zekić je preuzeo moldavsku momčad prije desetak dana i složio vrlo čvrst obrambeni blok. Duplirao bokove (jasna je bila dobra analiza Kekova sistema igre) te tako zaustavio Tomečaka i Leovca da iz drugog plana rade karakterističan nered protivniku.

S druge strane Rijeka nije srljala. Puna Kantrida nije mogla vidjeti lijep nogomet, ali zvižduka nije bilo jer vihor s Kvarnera je imao loptu u posjedu 70% utakmice, mreža se plela planski i mirno. Na krilima su počeli Kvržić i Jugović, dva odlična ofenzivca, ali i dva obrambeno vrlo savjesna igrača. Nije prolazilo. Brezovec je prijetio iz daljine, no argentinski vratar je sve obranio što je trebao.

Kada se Kramarić malo povukao i pomogao veznome redu izgledalo je bolje, a kada je u drugom poluvremenu ušao Anas Sharbini Rijeka je dobila na maštovitosti. No, jedini pogodak je pao po starom recept. Preko bokova.

Tomečak je pronašao malo prostora za izvrstan centaršut. Na odbijenoj lopti je drugi bek, lijevi, Marin Leovac, volejčina za 1:0 i puno, puno mirniji uzvrat.

Nije to velika prednost, ali taj pogodak donosi puno. Zekić ne bi ništa mijenjao u utakmici  u Tiraspolu. Tvrdi bunker pa možda se nešto zabije, ali sada je Rijeka na "štihu"! Sada se slovenski nogometni lisac, Kek, nalazi u poziciji koju obožava. Rijeka može stati u svoj poznati gard, zatvoriti sve prolaze prema Vargiću i nakon oduzete lopte, okomito, jednostavno kretati u brzu tranziciju koja bi bijele trebala odvesti u Europsku ligu. Rijeka ima bolju momčad, bolju igru, a kažu oni koji znaju, Rijeka je najvažniji ugovor potpisala tamo u ožujku 2013. Tada su na Kantridu doveli Matjaža Keka. On ovakve prilike ne propušta.

Prohladna večer na Kantridi bila je zaključak bogata dva hrvatska nogometna dana u Europi. Hajduk se mučio, ali i izborio za solidan, minimalan 2:1 poraz u gostima kod Dnjipra, Dinamo je pobijedio 3:1 u gostima kod Petrolula iako Zoran Mamić ima ozbiljnih problema u obrambenom redu dok je Split odigrao 0:0 protiv cijenjenog kluba iz Serie A, Torina. Sve u svemu, uoči uzvrata svi naši klubovi se mogu nadati prolasku. Četiri mušketira u Europskoj ligi? E, to bi bilo čudo nad čudima!