Šerif je svima otvorio oči o kakvoj se momčadi radi

Trener nogometaša Rijeke Matjaž Kek bio je zadovoljan nakon 16. uzastopne pobjede svoje momčadi koja je u prvoj utakmici četvrtoga pretkola Europske lige na Kantridi svladala moldavski Šerif iz Tiraspola 1:0. Međutim, upozorio je da u uzvratu igrači moraju biti oprezni.

Leovac i Kramarić: Bili smo strpljivi i isplatilo se!


Komplimenti momčadi koja je sve izdržala. Imamo gol prednosti na poluvremenu, ali mogli smo dati još poneki. U sjajnoj atmosferi imati prednost znači razlog za dobro se pripremiti. Rekao sam da je ovo dobar i kvalitetan protivnik, ali srce, želja i veliki motiv donijeli su pobjedu. I navijači koji te bodre i guraju u posljednjih 15-ak minuta onda je sve puno lakše, rekao je Kek i dodao: Kada te ponesu emocije, kada nisi dovoljno objektivan u ocjenjivanju suparnika može biti opasno. Mislim da su igrači tu dobro reagirali, nismo se zaletjeli i otvorili im prostor. Posjed i kontrola nad utakmicom me vesele, ali i Šerif se dobro postavio, vidjelo se da znaju sve o nama. Ovaj rezultat je dobar kapital, ali bit će teška utakmica u uzvratu jer je Šerif svima otvorio oči o kakvoj se momčadi radi.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici u 85. minuti bio je Marin Leovac. Bila je jako teška utakmica, suparnik se zatvorio, igrao bunker i na kontre preko brzih igrača. Bili smo strpljivi i na kraju nam se isplatilo, naglasio je Leovac.

Izjava Matjaža Keka (nk-rijeka.hr)