Malo sam umorna, ali sretna

U kratkom razgovoru za službeni IAAF kanal Dijamantne lige na YouTubeu Sandra Perković je izjavila da je malo umorna, ali i sretna jer je u Stockholmu ostvarila zacrtani cilj i stigla do pobjede.

Osjećam se odlično, ali sam malo umorna od nastupa na Europskom prvenstvu gdje sam bacila osobni rekord. To me dosta iscrpilo. Ovdje sam došla pobijediti, osvojiti četiri boda. To sam napravila i zato sam sretna, rekla je najbolja svjetska bacačica diska koja u Stockholmu nije imala senzacionalan rezultat (66,74 m), ali Sandra je uvjerena da će ove sezone njezin disk još letjeti preko 70 metara.

Motivacija mi nije problem. Imam još tri natjecanja. Bacat ću u Zürichu, na mojem najdražem stadionu, zatim u mom Zagrebu i u Marakechu. Radujem se svim tim nastupima, dodala je.

Na Europskom prvenstvu je sa 71,08 metara ostvarila najbolji rezultat jedne diskašice u 21. stoljeću, čime je potaknula priču o lovu na svjetski rekord (76,80 m) Istočne Njemice Gabriele Reinsch, koji stoji još od 1988.

Vjerujem da idem u pravom smjeru, iako sam malo umorna s obzirom na to da je sezona počela u svibnju. Želja mi je na svakom natjecanju bacati blizu ili preko 70 metara i biti sve bliže i bliže svjetskom rekordu, izjavila je Perković.