Hanžek: Bandić izvođačima dao rok od pet dana

Obilazak stadiona Mladosti dvanaest dana prije 64. Hanžekovićeva memorijala, koji će se održati 2. rujna, poprilično je oneraspoložio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i direktoricu mitinga Ivanu Brkljačić.

Velik dio stadiona i dalje je pod vodom, vidljiva su oštećenja na skakalištu u dalj i zaletištu za skok s motkom, a izvođači radova još nisu počeli s radovima na stadionu.

"Istina je da me trenutačno stanje na stadionu malo brine, no zato smo i pozvali gradonačelnika Bandića da nam pomogne kako bi radovi bili obavljeni u najkraćem mogućem roku. Sama staza, srećom, nije oštećena, no problemi s odvodnjom i oštećenja na skakalištima ne izgledaju nimalo dobro. No, miting je 2. rujna i imamo još dovoljno vremena otkloniti sve nedostatke. To za sve nas znači malo više stresa, no nema nikakve sumnje da će radovi biti na vrijeme završeni, rekla je Brkljačić.

Direktorica mitinga također je najavila da će 1. rujna kuglu pokraj gradskih fontana bacati svi najbolji svjetski kuglaši te da će i startne liste ostalih disciplina, uz Sandru Perković, Blanku Vlašić, Anu Šimić i Asafu Powella, biti popunjene brojnim velikim zvijezdama svjetske atletike.

Gradonačelnik Bandić je, govoreći o radovima na stadionu, nazočnim predstavnicima izvođača zadao vrlo jasne rokove.

Za pet dana vidimo se na ovom istom mjestu i svi radovi moraju biti gotovi! Za pet dana ili, ako bude kišnih dana, dan ili dva više. Počnite odmah sada. Ovako kako trenutačno izgleda stadion možemo jedino na njemu uzgajati žabe! Vidimo se na ovom istom mjestu za pet dana!, rekao je Bandić.