Bronca za Matić u ekipnom dijelu

Hrvatska judašica Brigita Matić nakon zlata u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila je brončanu medalju u mješovitom ekipnom dijelu natjecanja na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu.

U ekipnom dijelu nastupilo je 13 ekipa s po ukupno sedam ili osam judašica i judaša, a svaka je ekipa nazvana po velikanima juda. Matić je nastupila s ekipom Douillet.

U prvom krugu pobijedili su ekipu Yamashita, a u drugom ekipu Nevzorov rezultatom 5:2. U polufinalu su izgubili od ekipe Geesink. Matić je u svim borbama svladale protivnice, među njima i Aleksandru Samardžić koju je već ranije pobijedila u borbi za zlato.

Zanimljivo je da je Brigitina sestra Barbara prije četiri godine na OIM-u u Singapuru također osvojila ekipnu broncu.

Inače, judo na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini ima ekipna natjecanja, a na OIM-u su odlučili ekipe sastaviti od natjecatelja iz različitih zemalja.

Sjajan uspjeh postigao je i plivač Nikola Obrovac na 50 metara prsno. U finale i polufinale je ušao s najboljim vremenom. S 27,97 u kvalifikacijama je postavio novi mlađi juniorski, juniorski, mlađi seniorski i seniorski rekord Hrvatske.
 
Sven Arnar Seamundsson plivao je utrku na 800 metara slobodnim stilom i zauzeo peto mjesto s vremenom 8:06,72, što je ujedno i novi juniorski, mlađi juniorski i seniorski rekord Hrvatske. Ema Šarar je treća u kvalifikacijama utrke na 50m slobodnim stilom s vremenom 26,99.