Vaterpolisti s Crnom Gorom za polufinale

Hrvatski vaterpolisti su u susretu posljednjeg, trećega kola skupine B na Svjetskom kupu u Almatiju svladali domaćina Kazahstan 14:7 (3:0, 2:3, 6:1, 3:3) i zauzeli drugo mjesto. U četvrtfinalu u petak igrat će protiv Crne Gore.

Nakon uvjerljivog poraza od Mađarske u prvome kolu (5:9), izabranici Ivice Tucaka u sljedeća su dva susreta uspjeli svladati slabije sastave Australije (6:3) i Kazahstana.

Put k pobjedi Hrvatska je najavila već u prvoj četvrtini koju je dobila 3:0. Nakon nešto opuštenije igre u drugom dijelu tijekom kojeg je Hrvatska dopustila Kazahstanu postizanje čak tri gola, treću su četvrtinu dobili naši vaterpolisti s čak 6:1. S tri gola u tom periodu istaknuo Anđelo Šetka.

Prednost Hrvatske u posljednjoj je četvrtini narasla do 13:4, a zatim su Kazahstanci s tri uzastopna gola uspjeli donekle ublažiti poraz.

Najbolji strijelci pomlađene hrvatske reprezentacije bili su Šetka i Petar Muslim s po tri pogotka, dva gola postigli su Luka Bukić, Ante Visković i Duje Živković, a po jedan Marino Divković i Ivan Buljubašić.

Četvrtfinalni susret između Hrvatske i Crne Gore prema programu igrat će se u petak u 11 sati.

REZULTATI - 3. KOLO,

Skupina A:
Crna Gora - JAR 12:4
Srbija - SAD 11:9
Poredak: Srbija 6, SAD 4, Crna Gora 2, JAR 0.

Skupina B:
Mađarska - Australija 8:8
Kazahstan - HRVATSKA 7:14
Poredak: Mađarska 5, HRVATSKA 4, Australija 3, Kazahstan 0.

PAROVI ČETVRTFINALA:
HRVATSKA - Crna Gora
Srbija - Kazahstan
Mađarska - JAR
SAD - Australija