Ademi: Naš cilj je jasan, a to je Europska liga

Nogometaši Dinama otputovali su u Rumunjsku gdje ih u četvrtak očekuje dvoboj s Petrolulom u prvoj utakmici doigravanja za nastup u skupinama Europske lige.

Dinamov veznjak Arijan Ademi uoči puta u Rumunjsku istaknuo je da Modri imaju jasan cilj, a to je plasman u Europsku ligu.

Kvalitetna su momčad, a posebno su opasni doma gdje prošle sezone u prvenstvu nisu izgubili nijednu utakmicu. To dovoljno govori kakvu podršku imaju kod kuće, a sigurno će i protiv nas stadion biti pun. Idemo u Rumunjsku po dobar rezultat, a zna se koji nam je cilj u dvije utakmice - plasman u Europsku ligu. Nemamo razloga to skrivati, rekao je Ademi uoči leta za Bukurešt. Nakon toga Modre čeka još 60-tak kilometara vožnje do Ploiestija, a navečer će održati trening na stadionu Petrolula.

Vidjeli smo već na pripremama u Sloveniji koliko su dobri. Naravno, nije ta utakmica reprezentativna, jer smo mi tek stigli na pripreme i bili smo na samom početku sezone. No, svejedno možemo nešto izvući iz tog susreta. Recimo, Adrian Mutu je stvarno odličan igrač i svakim potezom se vidi kako se radi o pravom 'španeru', a nezgodni su i veznjaci Filipe Teixeira i Albin, te napadač Toto Tamuz. I dva zadnja vezna su im dobra. Stvarno dobra momčad i morat ćemo biti pravi, istaknuo je Ademi, a prenosi internetski portal Dinama.

Prva utakmica igra se u četvrtak u Rumunjskoj u 19.15 sati, uz prijenos na Drugom programu HTV-a. Uzvrat je 28. kolovoza u Zagrebu.

U posljednjem pretkolu Europske lige u četvrtak igraju i Split protiv Torina u Dugopolju te Rijeka na Kantridi protiv moldavskog Šerifa.  Hajduk će u srijedu odraditi prvi susret u Kijevu kod Dnjipra.