Medveščak doveo švedskog vratara Engstranda

Hrvatski predstavnik u ruskoj hokejaškoj ligi, KHL-u, Medveščak doveo je još jednog golmana, 25-godišnjeg Šveđanina Christiana Engstranda. Medveščak će Engstrandu biti prvi klub izvan rodne Švedske.

Svjestan je situacije u kojoj će biti, odnosno da će se morati izboriti za poziciju i da mora čekati priliku da zaigra i da nam pomogne donijeti pobjede, ali bez obzira na to, želi doći kod nas i naporno trenirati. Ove sezone nas očekuju 60 utakmica u osnovnom dijelu sezone, a uz to ćemo igrati i na Spengler kupu, stoga nam je svakako potreban vrlo kvalitetan golmanski kadar, rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Christian Engstrand je rođen 1988. u Linkopingu. Hokejske temelje izgradio je u klubu iz rodnog grada s kojim je i potpisao prvi profesionalni ugovor 2007./08. Linkoping ga je te i sljedeće sezone poslao na posudbu kod drugoligaša Oskarshamna, a pred sezonu 2009./10. vratio se u matični klub i odigrao prve utakmice u SHL-u. Sljedeće dvije sezone, osim što je igrao za Linkoping, kratko je bio i na posudbi kod Troja-Ljungbyja i Almtuna (Allsvenskan).

Pretprošle i prošle sezone Engstrand je bio prvi golman Linkopinga s učinkom od 93,6 posto obrana i prosjekom primljenih golova po utakmici 1,89 u 2012./13. te 90,3 posto obrana i 2,79 primljenih pogodaka po utakmici u prošloj sezoni.

Medveščak će u prvome kolu u drugoj sezoni u KHL-u gostovati kod Slovana u Bratislavi 4. rujna.